White Bread Oven[RECOMMENDED]

Salam, last two/three weeks kami pi terjah ini tempat.

ok, for

bread/pastries lover,

or bread/pastries maker,

post aku tak technical okay. aku akn review ikut cara aku. hahaha im not a bread maker nor lover. so dont know much on the terms~

kenapa kitaorang terigin sangat nak terjah White Bread Oven ni???

kalau korunk nak tau. kat sini, semua roti/pastries yang dihasilkan di white bread oven ni adalah 

organic, natural ingredients, no additives or preservatives, ditapai dan dough dinaikan menggunakan ragi natural!!

untuk maklumat lanjut, aku cadangkan sangat2 lawat website mereka : http://www.whitebrickoven.com/

pada peminat makanan organic. aku sangat suggest hangpa try kat sini. harga di sini lebih murah and korunk dapat freshly baked bread pastries! tapi untuk roti. depa tak buat kuantiti yang banyak di cafe mereka.... kalau nak beli banyak2 kena order dulu.

and mereka hanya buka cafe mereka hari Ahad.....no other time.

pastu kan..depa supply bread mereka kat Justlife Ikano Power Centre, and Jasons Food Hall, Bangsar so kalau jauh untuk hangpa terjah. leh lah beli kat sana.

tambahan pula, mereka mengunakan Oven Kayu untuk process pembakaran. bukan oven elektrik biasa tu...







yang pizza ni memang tak selera sangat aku nak try...sebab topping dia tak banyak and hmm..time ni dah lama kuar dari oven...so not tempted to try out. 




 Ni kitaorang try apple pie. rasa dia tak manis, a bit crunchy, and nicely melt in your mouth.

benda ni first time aku makan. sedap giler.!!!ouch lupa nama.my bad!

coffee affogato. rasa kopi dia agak kuat. ice-cream on top.

Ni kitaorang try scone dia. bersama ngan cream. rasa dia tak fancy mana. just macam muffin tapi light, tak manis, just nice. not too strong. kepadatan scone dia pon medium. sayang nye time ni mereka tak properly reheat scone ni. makan sedang-sedang tak terangkat sangat. 

so overall aku sangat puas hati ngan makanan kat sini? 
kenapa ? 
bukan sebab rasa yang kuat. tapi sebab makanan dia yang natural. menggunakan bahan2 kualiti tinggi, proses pembuatan yang lebih lama dan berkualiti, dan harga yang amat berpatutan!

caution:sebab dia buka ruang tambahan tuk run cafe kat rumah dia. ada sedikit bau bauan...rasanya sebelah tu mungkin ada ladang/kandang kambing/lembu hahahaha....

suasana dia macam makan kat rumah2... self service. ambil pinggan dari tindanan berlapis2. owner sangat2 friendly dan appreciate customer mereka.

overall its a great experience.definitely recommended and will come again!


l
makanan : 4.5/5
harga :4.5/5


tips: masa cari kat Kubu Gajah. Sg Buloh, try tuk perhati signboard dia yang ditutupi oleh daun hijau ;D... brick cafe rumah dia berwarna merah.






Comments