Skip to main content

Posts

Featured

Sambut CNY di Golden Valley KL : Taman Tun Dr Ismail [RECOMMENDED]

ok baru nak post.

alhamdulillah, diberi rezeki untuk try masakan Chinese. and jangan risau owner claimed restaurant in menyediakan makanan halal, pork and alcohol free.

 so first time ni makan besar.. hahha. so saya difahamkan company ambil set prosperity,  memang kenyang.





so saya nak share, saya baru tau yang kalau makan untuk CNY, style nyer lebih kepada banyak lauk.
nasi tak banyak. satu je , nasi goreng.

jom kita go tru satu2.

1. Yee Sang


yes klu kita tengok kat sini ada banyak sayur, fish cracker? jellyfish, kacang tanah kisar?, lobak merah, lobak putih, carrot, kobis merah, timun,  ketumbar, kepingan ikan salmon and beberapa item yang saya tak tau.

ok Yee Sang tu sebenarnya SALAD IKAN MENTAH,  benda ni curah ngan sos plum dan gaulkan bersama dan dijulang tinggi berserta dengan ucapan kata2 atau harapan sempena tahun baru.

saya macam pernah dengar yang culture celebrate new year dengan Yee Sang ni hanya ada di Malaysia dan Singapore, cek kat sini . maka kita patut share ngan raka…

Latest Posts

Masakan Punjabi di Big Singh Chapati : SS15 Subang Jaya (Recommended)

Masakan Nyonya di Heritage Village, Paradigm Mall [RECOMMENDED]

Pasta Murah dan Sedap Di Evolve Mall, Ara Damansara

Ais Salji/Snow Ice/Bingsu at Hanbing Restaurant, IOI City Mall Putrajaya [Mesti Cuba]

Jom Bali - Citta Mall - Ara Damansara

Nasi Kerabu Thailand Cyberjaya [Chaba Restaurant]

Mee Sotong (Esplanade/Padang Kota Lama-Penang) [RECOMMENDED]

White Bread Oven[RECOMMENDED]

Nasi Kukus Bawah Pokok Kota Kemuning [Recommended]

Restauran Mohd Chan, Cina Muslim Kota Kemuning [RECOMMENDED]